Magyarország legnagyobb kerékpáros eseménye, a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny 2021. május 12-én Siófokról indul és május 16-án Budapesten ér véget. A mezőny várhatóan május 12-én 14:14 perckor érinti Kereki települést. Szélsőséges időjárási körülmények között változhat az időpont +/- 5 percet. Az útvonal zárását és terelését a Megyei Rendőrfőkapitányság végzi.

Ez úton is értesítjük Kereki lakóit, hogy készüljenek a várható terelésekre, valamint, hogy a verseny útvonalán a verseny napján az útszakasz útszelvényébe ne parkoljanak. Az útpályára belógó járművek, fokozottan növelik a balesetveszélyt!

A versenyt ugyanolyan színvonalú technikai felszereltséggel közvetítik, mint a világ legnagyobb kerékpárversenyeit (pl. Tour de France), éppen ezért rengeteg fotó és légi felvétel (helikopter vagy drón) is megjelenik a műsorban. Az Eurosport, valamint az M4 csatorna adástervébe is bekerült a verseny. Az útvonal menti települések gyakran ún. „élőképeket” készítenek helyiségükben (pl. gabonakör, légből látható alakzatok stb.), amelyek utána gyakran népszerű tartalmakká válnak a videós megosztókon.

A rendezvény az aktuális járványügyi helyzet és az érvényben lévő szabályozások szerint kerül megrendezésre.

Az útvonal és a teljes online térkép itt érhető el